Europą uždusins tolerancija

Anonimusas
+ 2 - 0
Автор: Julija Andrejeva
Источник: http://versijos.lt/europa-uzdusins-tolerancija/...
7533-09-13 (2015 г.), читали 2197
0

Europoje pribrendo dar viena krizė – migracinė. Ir prognozės artimiausiai ateičiai nieko gero nežada. Kai kurių ekspertų apskaičiavimais iki metų pabaigos pabėgėlių, trokštančių patekti vien tik į Vokietiją, skaičius išaugs iki pusės milijono žmonių.

ES valstybės visais būdais siekia apriboti asmenų iš trečiojo pasaulio įvažiavimą į savo teritorijas. Tačiau teigiamų rezultatų šios pastangos kol kas neduoda. Kaip byloja naujausios Senojo Pasaulio gyventojų apklausos, svarbiausia problema jie laiko nelegalius migrantus.

Be abejo, migracija yra neatskiriama bet kokios visuomenės gyvenimo dalis. Tiktai mastai gali būti skirtingi. Kaip ir priežastys. Kažkas ieško prieglobsčio kitoje šalyje dėl politinių, karinių ar ekonominių aspektų. Tačiau dažniausiai visi šie aspektai tarpusavyje susiję.

reklama

Šiandien svarbiausia migrantų išvažiavimo iš savo šalių priežastimi laikoma bedarbystė. Būtent dėl jos žmonės bėga iš trečiojo pasaulio šalių į ekonomiškai išsivysčiusias valstybes.

Teisingumo dėlei reikia pažymėti, kad daugybę metų Europa buvo suinteresuota nelegalia darbo imigracija, kadangi ji naudinga ir darbdaviams, ir valstybei apskritai. Čionai kaip tik ir slypi priežastis, dėl kurios Vakarų Europos vyriausybės nepakankamai aktyviai kliudė nelegalios darbo jėgos skverbimuisi į jų šalis. Vokietija faktiškai skatino pusiau legalią kurdų ir turkų darbininkų imigraciją, Prancūzija – imigraciją iš Alžyro, Anglija – nelegalią migraciją iš Indijos ir Pakistano. Tačiau taip buvo anksčiau.

Ne per seniausiai viskas pasikeitė. Dabar Europa dejuoja, Europa dūsta. Tūkstančiai, dešimtys tūkstančių pabėgėlių iš Šiaurės Afrikos ir Artimųjų Rytų kiekvieną dieną mėgina patekti į Senojo Pasaulio šalis. Jie bėga nuo karų, skurdo ir bado. Nelegalus kasdien dešimtimis sulaiko ties Italijos-Prancūzijos siena, jie šturmuoja tunelį po Lamanšu.

Vokietijoje gausėjančių nelegalų problema jau faktiškai suskaldė visuomenę. Kai kas reikalauja tuojau pat sustabdyti šį srautą. Kiti kaltina europatriotus netolerantiškumu ir pasirengę statyti nelegalams būstus. Prieglaudos visoje šalyje perpildytos, sparčiai kuriamos naujos. Neapdorotų užklausų suteikti pabėgėlio statusą šiandien Vokietijoje yra tiek, kiek visose likusiose ES šalyse drauge sudėjus. O eilės laukia 240 000 žmonių. Specialiosios tarnybos nesusidoroja. Artėja katastrofa.

reklama

Prancūzija irgi pradeda dusti nuo migrantų antplūdžio. Šalies premjeras Manuelis Valsas neseniai pareiškė, kad valstybės galimybės turi ribas: „Mes negalime priimti daugiau žmonių negu tai įmanoma, taip kad prasidės trėmimai iš šalies“ prancūzų vyriausybės vadovas yra įsitikinęs, kad migracinės krizės Europoje problemos sprendimas neįmanomas be situacijos stabilizavimo šalyse, iš kur masiškai evakuojasi žmonės. Tačiau šis sprendimas turi būti padarytas visos Europos lygmenyje.

O Čekijos prezidentas Milošas Zemanas visai neseniai apkaltino Ameriką ir Europos šalis, kurios sukurstė minėtus karus. Kaip čia nepritarsi. Atėjo atpildo metas už beprotiškas akcijas Sirijoje, Irake ir Libijoje.

Labiausiai įtempta situacija susiklostė Anglijos-Prancūzijos pasienyje. Nelegalūs emigrantai reguliariai mėgina masiškai prasiveržti į Angliją per tunelį po Lamanšu. Per tokius šturmus žūsta žmonės. O šiek tiek anksčiau, birželio 22 dieną startavo speciali operacija kovai su plukdytojais Viduržemio jūroje, kurie už pinigus plukdo žmones į Italiją ir Graikiją. Kiek mažų laivelių nuskęsta pakeliui, neįmanoma suskaičiuoti. Niekas ir neskaičiuoja.

Nepasitenkinimas Europoje auga ne tik vietinių žmonių tarpe. Rugpjūčio 20 tūkstančiai migrantų planuoja išeiti į Anglijos gatves į pirmą tokią demonstraciją per šalies istoriją. Jie nori pareikšti savo nepasitenkinimą tuo, kad būtent juos valdžia kaltina dėl visų šalies problemų. Ir tai tiktai pradžia…

Neseniai buvo paskelbta, kad Eurokomisija išskirs 2,5 milijardo eurų migracijos problemoms spręsti. Pasižiūrėsime ar tai kuo nors padės.

Europa šiandien neturi pasirinkimo. Jeigu artimiausiu laiku ji neperžiūrės migracijos politikos, tai visiškai greitai žemynas pavirs viena didele stovykla. Pabėgėlių stovykla, kurios niekas nesugebės išlaikyti.

www


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
2   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают