Vadinti žmones mulkiais ir bukapročiais – neetiška, durniais, idiotais ir brudu – leistina, nusprendė Etikos komisija

Faktai.lt
+ 1 - 0
Автор: Faktai.lt
Источник: http://faktai.lt/lietuva/vadinti-zmones-mulkiais-ir-bukaproc...
7533-09-07 (2015 г.), читали 1865
0

Visuomenės informavimo etikos komisija (VIET) nusprendė,kad 15min.lt darbuotojas Šarūnas Černiauskas, Valstybinės lietuvių kalbos komisijos narius savo komentare išvadinęs “idiotais”, “bukapročio ordino kavalieriais”, “mulkiais” ir skelbęs, jog jie dirba Maskvai, pažeidė Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso reikalavimus.

Komisija taip pat nusprendė, kad delfi.lt darbuotojas A.Užkalnis, savo komentare emigravusius Lietuvos piliečius išvadinęs “durniais”, elgėsi etiškai ir Etikos kodekso nepažeidė.

VIET posėdžio protokole nurodoma, kad vykstant komisijos narių diskusijai buvo išsakytos nuomonės, jog “publikacija nebuvo skirta konkrečiai apibrėžtam žmonių ratui, autorius norėjo sukelti diskusiją opia visuomenei emigracijos tema”. Taip pat atkreipiamas dėmesys, jog delfi patalpino nemažai atsakomųjų straipsnių, kuriuose buvo reiškiama priešinga, nei skundžiamos publikacijos autoriaus nuomonė.

reklama

“Bendru sutarimu Komisijos nariai nusprendžia, jog A.Užkalnio publikacijoje “Emigravai? Ir gerai, durniau” Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso nuostatos pažeistos nebuvo”, – nurodoma posėdžio protokole.

Komisija niekaip nevertino to fakto, kad delfi darbuotojas emigrantus savo rašinėlyje vadino “buduliais”, “trečios rūšies žmonėmis”, “bukais atvykėliais”, “idiotais”, “brudu”.

Nagrinėdama Š.Černiausko publikaciją “Lietuvos įstaiga dirba Maskvai – įrodyta”, komisija pabrėžė, kad posakiai, kuriuos panaudojo autorius apibūdindamas Valstybinę lietuvių kalbos komisiją ir jos narius “akivaidžiai pažeidžia etiką” bei nurodė, kad “straipsnio pavadinimas gali būti vertinamas kaip tam tikras kaltinimas valstybės institucijai, nors publikacijos autorius jo niekuo nepagrindžia”. Komisijos nuomone, tai pažeidžia Etikos kodekso reikalavimus.

---
LDiena.lt: nuoširdžiai sveikinu saliamonišką etiškosios VIET sprendimą ir naudodamasis precedentu pasižadu griežtai laikytis aukštų etikos standartų visose diskusijose "opiomis visuomenei temomis". Na, Delfio pačiulptukai ir amebos, ar jau pasiruošę skaityti LDiena.lt autorių nuomonę apie Jus ir Jūsų skandinaviško uabo savininkus bei/ar valdytojus?


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
1   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают