Iš kur jūs ištraukėte, kad Rusijoje krizė?

Versijos.lt
+ 4 - 2
Автор: Versijos.lt
Источник: http://versijos.lt/is-kur-jus-istraukete-kad-rusijoje-krize/...
7533-08-27 (2015 г.), читали 2899
0

Kalbama, kad Rusija patiria ekonominę krizę, nes jos bendrasis vidaus produktas nusmuko. Tai tipiškas supaprastintas požiūris, būdingas vakariečiams ekonomistams, išauklėtiems rinkos chaoso.

Tai, kad mažėja BVP dar nereiškia, kad prasidėjo krizė, kaip mums stengiasi įteigti Vakarų politikai ir ekonomistai.

Tarkime, kažkokia šalis, šiuo atveju – Rusija, dėl kažkokių beprasmiškų Vakarų sankcijų ir kritusios naftos kainos išties atsiduria situacijoje, kai pradeda eksportuoti bei gaminti mažiau žaliavų ir produkcijos, dėl to BVP mažėja. Ar gali man kas nors paaiškinti, kodėl tai turi būtinai reikšti krizę?

Aš suprantu, kad mažose ar apsirūpinti žaliavomis negalinčiose šalyse tai tikriausiai būtų rimta problema, nes mažėja eksportas to, ką ta šalis gamina. Šalis priversta dėl to mažiau pirkti reikalingų dalykų, jei tik nenori gyventi į skolą kaip JAV. Va tiktai Rusijos atveju tai viso labo iliuzija ir žmonių apgaudinėjimas iš Vakarų lyderių pusės, kurie tuo stengiasi nuraminti nuosavus rinkėjus šalyse, kurios dėl antirusiškų sankcijų pačios netenka didžiulių pajamų.

reklama

Rusija – tai šalius, kuri tuo atveju, jei bus realizuotas blogiausias scenarijus, jei išsipildys nereali Obamos svajonė ir šalis atsidurs visiškoje ekonominėje izoliacijoje nuo likusio pasaulio – šita šalis vis tiek išgyventų. Galų gale prieš II Pasaulinį karą būtent taip ir buvo, ir visiškai izoliuotai Tarybų Sąjungai tai atnešė patį didžiausią BVP augimą per visą žmonijos istoriją – 15-30 procentų per metus.

Rusija yra šalis, kuri turi visko: milžiniškus gamtos turtus ir plotus žemės ūkiui, taigą, kalnus, upes, miškus, jūras, naftą, anglis, visus įprastus ir visus retuosius metalus, o svarbiausia Rusija turi tautą, kuri, užpuolus šalį nepasiduoda ir neišsilaksto, o priešingai – susitelkia ir sukaupia visas jėgas kad pati, savarankiškai įveiktų rimtus sunkumus, kurių priežastis ateina iš už Rusijos ribų.

Taip kad Rusija gali leisti BVP laikinai kristi netgi dar smarkiau, nei tie 5%, apie kuriuos šiandien rėkia Vakarų ekonomistai, ir tai visai nereikš krizės. Tai bus visiškas ekonomikos reorganizavimas, ekonomika persiorientuoja užsienio prekyboje į Aziją, o viduje gamyba kelia sau naujus tikslus ir naujus prioritetus.

Jeigu jums taip knieti kalbėti apie ekonomines krizes, tai, ponai ekonomistai, kalbėkite ir rašykite apie Ameriką, kurios užsienio skola siekia 150% bendrojo nacionalinio produkto (plius atskirų valstijų skolos) ir nekiškite nagų prie valstybės, kurios skola siekia viso labo 16% BNP. Šis rodiklis gerokai mažesnis už vidutinį pasaulio rodiklį.

www


66% Плюс 66% Plus
34% Минус 34% Minus
4   2
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают