Sunkus šnipų gyvenimas - penkiolika metų kalėjimo atostogų už šnipinėjimą prieš Rusiją

Anonimusas
+ 4 - 0
Автор: Igoris Korotčenko
Источник: http://cont.ws/post/112517...
7533-08-21 (2015 г.), читали 2361
0

LDiena.lt: Ech ir sunkus tas šnipų gyvenimas - šniukštinėji, šniukštinėji ir staiga tik bac! - arba plauki pilvu į viršų, arba valai tualetą bendroje kameroje su dantų šepetėliu...

Susimąstykite gerbiamieji, ar jums to reikia? Gal geriau tiesiog sąžiningai ir dorai, savo rankų darbu užsidirbti duoną ir džiaugtis laiminga šeima?
---

Už bandymą gauti duomenis apie agentūrinį FST (Rusijos federalinė saugumo tarnyba - buvęs KGB), tinklą Rusijos šaurės vakaruose, žvalgybinių duomenų rinkimą, daugkartinį nelegalų Rusijos Federacijos sienos kirtimą ir ginklų kontrabandą etatinis Estijos Saugumo policijos (kontržvalgybos) darbuotojas Estonas Kohveris Pskovo apskrities teismo nuteistas 15 metų griežtojo režimo kolonijoje.

reklama

Primenu, kas Estonas Kohveris buvo pagautas su įkalčiais 2014 metų rugsėjo 5 dieną Pskovo apskrities teritorijoje įprasto susitikimo su savo agentu - Rusijos piliečiu metu. Siekiant užtikrinti susitikimo slaptumą, estų pasieniečiai gavo nurodymą iš Talino užtikrinti pasienyje "langą", atjungus technines stebėjimo ir kontrolės priemones, o taip pat uždraudus pasieniečių patruliams artintis prie nurodyto sienos ruožo.

Kai Estonas Kohveris pro paruoštą "langą" perėjo į Rusijos federacijos teritoriją, kur jo laukė agentas, iš estų pusės operaciją pridenginėjo kovinė KAPO grupė. Tačiau FST poėmio grupė veikė taip žaibiškai ir profesionaliai, kad KAPOšnikams sureagavus į garsines-šviesos granatas ir iššokus prie sienos, buvo jau per vėlu.

JAV Vlastybės departamentas (Užsienio reikalų ministerijos atitikmuo) Kohverio nuosprendį pavadino "pasibaisėtinu teisės nepaisymu". Kyla įtarimas, kad Kohverio operacija buvo ne visai estiška, o estoamerikietiška... Ne šiaip sau juk Gosdepas taip siunta!

O jūsų nuomone, kaip reikia elgtis su svetimos valstybės šnipais, pagautais darbo metu?

Военный дневник


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
4   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают