Vilniuje atidaroma „nuogo karaliaus rūbų“ siuvykla

Anonimusas
+ 3 - 0
Автор: Petras Gulbinskas
Источник: http://sauksmas.lt/vilniuje-atidaroma-nuogo-karaliaus-rubu-s...
7533-08-10 (2015 г.), читали 2250
0

Ne visus karalius gamta apdovanojo jų padėčiai adekvačia išvaizda. Dažniau, priešingai, net labai negražia išvaizda jie gamtos motinėlės buvo apdovanoti. Genai, žinia, savo veiklą reguliuoja nepriklausomai nuo norų, bent kol kas. Net karališkiems norams jie nepaklūsta, o ypač tuomet, kai vyksta imbridingas, tai yra poravimasis siaurame karališkų šeimų rate, kur visi apsigimimai tapdavo dominantinias požymiais.

 

Louis_XIV_vor_dem_Parlament_auf%20dem_lit_de_justice_von_Henri_Testelin_w.jpg

Ką padarysi, negi įsileisi nors gražius bet neturtingus. Geriau jau labai turtingi, nors ir labai baisūs.

 

img1989135_Lyudovik_XI.jpg

reklama

Karališkos išvaizdos taisymu tais laikais užsiimdavo visai ne tuometiniai plastiniai chirurgai – barzdaskučiai, o patys geriausi to to meto drabužių siuvėjai ir geriausi dailininkai.

Tiesa, kaip pasakojo Hansas Kristianas Andersenas „nauji karaliaus rūbai“ monarchams, kai kada, sukeldavo konfūzą, bet ko nepadarysi vardan Karališkos didybės.

Šiais laikais karalių papročius rengtis naujais rūbais perima ir valstybės.

Kaip dabar pasirodysi prieš pasaulį kuo esi, jei esi militaristas ir tarptautinės teisės mindytojas, karų sukėlėjas, milijardų žemės gyventojų alintojas? Kaip čia pasirodysi visiems milžinu su raketomis rankose, lėktuvnešiais vietoj batų ir Federalinio Rezervo skrybėle ant galvos.

Aišku, kad ne. Geriau pasisiūti „naujus rūbus“, nutapyti savo portretą tokį, kuriame nei sunaikintų valstybių, nei nužudytų žmonių kraujo, nei nuskriaustų žmonių ašarų, nei apvogtų žmonių aimanų. Tokį balto taikos balandžio portretą, plazdančio virš pasaulio ir nešančio demokratiją, toleranciją, žmogaus teises, asmenybės laisves ir t.t., t.y. ko niekada nebuvo, nebus ir būti negali materialiame pasaulyje, kuriame vietoj saulės spindi doleris, o rojus tik už Fed. rezervo durų ir tik jos nariams, ir jų artimiesiems. Gal užsidėjus „naujus karaliaus rūbus“, tikrai niekam nekils įtarimas kad po jais – „nuogas užpakalis“?

Yra skelbiama, kad tokių naujų „nuogo karaliaus rūbų“ siuvykla bus atidaryta Vilniuje, Akmenų gatvėje ir šiuo metu priimamos paraiškos į jaunųjų siuvėjų kursus, kuriems, po metus trunkančių apmokymų, bus pateikta geriausia siuvimo įranga ir rūbų lekalai, mokamas geras, ne toks kaip „Lelijos“ siuvėjoms, atlyginimas.

Galvoju sau, nunešiu paraišką į tuos “nuogo karaliaus rūbų” siuvimo kursus, gal pasiseks, gal ir aš “nusipelnysiu gyventi geriau“?

Šauksmas


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
3   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают