Čekijos laukia didelė migrantų banga

Algimantas Lebionka
+ 4 - 0
Автор: Algimantas Lebionka
Источник: http://sauksmas.lt/zemanas-cekijos-laukia-didele-migrantu-ba...
7533-08-04 (2015 г.), читали 1558
0

Čekijos prezidentas Milošas Zemanas ryškiai išsiskiria iš daugelio Briuselio bestubūrių, kuriems nėra svarbūs nacionaliniai savo šalių interesai.

Ypač tai būdinga mūsų valdžiai, piliečių skurdintojai, kurios užduotis, matomai, Lietuvių tautos genocidas. Nuolat blogėjanti gyvenimo kokybė, didėjanti turtinė atskirtis, migracija, auganti valstybės skola ir t.t. rodo, kad valdžia puikiai susidoroja su šia, galimai jai duodama užduotimi. Kalbama, kad kiekvienam iš svetur atvežtam migrantui Lietuvoje bus skiriama kas mėnesį po 600 Eurų (6000 Eurų ES skiria migrantų būstui, ne išlaikymui), tuo tarpu vidutinė lietuvio pensija, pati mažiausia Euro zonoje, tesiekia 200 Eurų. Tai štai koks atlygis mums už viso gyvenimo triūsą! Ar ne geriau, tuomet, Lietuvos „senjorui“ išsitepti veidą gutalinu ir apsimesti migrantu?

Zeman_prezident-667x472

Pateikiame kelis pastarojo laiko Čekijos prezidento, tikro savo valstybės patrioto, pasisakymus, liečiančius nekontroliuojamą migraciją.

reklama

Čekijos Prezidentas Milošas Zemanas išreiškė apgailestavimą, kad pas Čekijos vyriausybę nėra 30 milijonų kronų vaikų namų skoloms padengti, bet yra lėšų pabėgėliams.

Tarp migrantų iš Afrikos ir Rytų Europos plinta ruberkuliozė, vakcinacija nuo kurios Čekijoje nevykdoma nuo 2010 metų, o naujų vakcinų tiesiog nėra.

Saitas Idnes.cz praneša, kad Čekijos gydytojai reikalauja atlikti privalomą pabėgėlių testavimą tuberkuliozei ir jų plaučių rentgeno tyrimą. Su panašia problema susidūrė ir Vokietija. Pusė ligų platintojų Vokietijoje yra užsieniečiai.

http://prague-express.cz/politics/59078-2015-07-28-15-41-41.html

Čekijos Prezidento nuomone pabėgėliams reikia padėti, pirmiausiai, jų valstybių teritorijoje, o ne vežti juos į užsienį. „Aš pilnai palaikau Čekijos vyriausybės imigracinę politiką“, – pasakė Zemanas susitikime su Eseniko gyventojais. Čekų vyriausybė atmeta privalomą pabėgėlių priėmimą ir nori padėti jiems savo suvereniu sprendimu, o ne pagal ES diktatą“.

http://prague-express.cz/society/59057-2015-07-28-11-46-44.html

Zemanas skaito, kad nereikia pervežinėti pabėgėlius į absoliučiai kitą kultūrinę terpę. Be to tarp jų gali būti džichadistai, kurie gali susprogdinti Pragos Hradą“. Prezidentas skaito, kad galima padaryti išimtį tiktai Ukrainos čekams: „ Kalba eina apie šimtus žmonių, kurie pasirengę ir gali dirbti, kad tokia imigracija naudinga“.

reklama

http://420on.cz/news/politics/48295-zeman-vmeste-s-bezhentsami-v-chehiyu-mozhet-priyti-i-terrorizm

Čekijai reikia ruoštis didelei bangai migrantų iš Ukrainos. Apie tai pareiškė Čekijos respublikos prezidentasMilošas Zemanas interviu inter-portalui Blesk, pranešė Radio Praga.

Zemanas pažymėjo, kad skirtingai nuo musulmonų, Ukrainos migrantai “pajėgūs asimiliuotis“. Be to Prezidentas gana griežtai kreipėsi į pabėgėlius, esančius Čekijos teritorijoje: „Jūsų čia niekas nekvietė. Jeigu jums pas mus nepatinka, tai išvažiuokit!“, – pasakė jis.

Čekijos Prezidentas Milošas Zemanas savo interviu leidiniui “Blesk” pakomentavo neseną maištą pabėgėlių stovykloje mieste Bela-pod-Bezdezem. Priminsim, liepos 31 dieną migrantai ėmė naikinti baldus ir įstaigos įrangą, reikalaudami deportuoti į Vokietiją. Riaušės liovėsi tiktai įsimaišius policijai. „Pabėgėliams būtų teisingi trys siūlymai. Pirmas: jūsų niekas čia nekvietė. Antras: jeigu jau jūs čia, tai turite gerbti mūsų taisykles ir įstatymus. Trečia: jeigu jums tai nepatinka, važiuokite iš Čekijos“,- pasakė valstybės vadovas. Be to Zemanas pareiškė, kad armija gali nusiųsti 1,5 tūkstančio kareivių sienai saugoti, kad apsaugoti Čekijos teritoriją nuo nelegalių migrantų.“ Šitie žmonės privalo gerbti mūsų gyvenimo taisykles. Geriau mes padėsime jiems jų šalių teritorijoje“, – pabrėžė Čekijos Prezidentas, -“Čekijai nereikėjo priiminėti pabėgėlius, kurie labai tolimi čekams kultūriniu požiūriu“.

Zemanas taip pat įvardino krizės su nelegalais Europoje priežastį. „Dabartinė migracijos banga atsirado dėl beprotiškos idėjos įsiveržti į Iraką, kur neva turėjo būti masinio naikinimo ginklai, bet rezultate nieko nerado, o taip pat dėl beprotiškos idėjos įvesti tvarką Libijoje ir Sirijoje“,- pasakė čekų lyderis. Jis pabrėžė, kad kaltininkais kilusios krizės laiko ne tiktai JAV, bet ir eilę Europos valstybių, palaikiusių įsiveržimą į minėtas šalis.

http://www.vinegret.cz/17945/prezident-chehii-nazval-prichinu-naplyva-bezhentsev-v-evropu/

Šauksmas


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
4   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают