Kalifornijos kopai išmokys Odesos mentus nepaperkamumo

Sarmatas.lt
+ 1 - 0
Автор: Sarmatas.lt
Источник: http://www.sarmatas.lt/07/kalifornijos-kopai-ismokys-odesos-...
7533-07-10 (2015 г.), читали 2796
0


Kalifornijos greitkelių patrulių pareigūnai važiuoja formuotėje 2013 Rgp 30, Oakland, Kalifornija. (Matyt dar ne kelionės į Ukrainą metu.)

Kalifornijos policija pasitarnavo ne tik kaip antrojo sezono „Tikrojo detektyvo“ sukūrimo įkvėpėja“, – rašo leidinys The Slate. Dabar Kalifornijos „kopai“ rengs apmokymus Odesos "mentams", ir pradės jau nuo sekančios savaitės, pranešė JAV pasiuntinys Ukrainoje Džefris Pajetas.

Tokiu būdu, dabartinis Odesos meras, Interpolo paieškomas dėl korupcinių nusikaltimų Gruzijoje nusikaltėlis ir buvęs Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis nori su šaknimis išrauti korupciją teisėsaugos organuose. Kaip primena leidinys, siekdamas analogiškų tikslų, 2005-aisiais metais Saakašvilis atleido iš darbo 30 tūkstančių Gruzijos milicininkų.

reklama

Šį sprendimą pakomentavo ir JAV vietininkas Ukrainoje Džefris Pajetas. Jis pastebėjo, jog Ukraina dabar kariauja du karus. “Vienas karas – su Rusija. Kitas – su korupcija, karas už reformas, karas už tai, kad priartinti Ukrainą prie šiuolaikinės europietiškosios demokratijos”. Jis pareiškė, jog kaliforniečiai policininkai padės sukurti „naują Odesos patrulinę policiją“, kuri bus „profesionali, ir, kas svarbiau, nepaperkama“.

Tiesa, nei Pyatt’as nei Saakašvilis nepasakė, kiek specialistų atvyks į Ukrainą iš Kalifornijos, ir kodėl buvo pasirinkta būtent ši amerikiečių valstija.

Be to, "Sleit" portalas primena, jog pats Michailo Saakašvilio paskyrimas į Odesos mero postą, buvo labai ginčytinu sprendimu. Nuo 2013-ųjų Saakašvilis nesirodė Gruzijoje, kadangi ten ant jo kabo kaltinimas korupcija. „Kažkas Gruzijoje atsimena Saakašvilį už jo kietą politiką korupcijos atžvilgiu ir šalies modernizaciją. Tačiau likusieji atsimena jį kaip žmogų, kuris nesugebėjo reformuoti teisinės sistemos arba, kas dar blogiau, patys jai nepakluso“, – rašo leidinys.

slate.com


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
1   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают