Danija: kontrolė pasienyje ir siekis surengti referendumą dėl narystės ES

Ekspertai.eu
+ 5 - 1
Автор: Ekspertai.eu
Источник: http://www.ekspertai.eu/danijakontrole-pasienyje-ir-siekis-s...
7533-07-01 (2015 г.), читали 2284
0

 

Naujasis Danijos užsienio reikalų ministras Kristianas Jensenas informavo Vokietijos kolegą apie savo šalies ketinimą įvesti pasienio kontrolę.

Pasienio kontrolė bus vykdoma griežtai Šengeno sutarties rėmuose. Apie tai birželio 30 d. pranešė Danijos užsienio reikalų ministerija.

Pasienio kontrolės įvedimo tikslas – nelegalios migracijos ir kontrabandos kontrolė. Tai buvo vienas iš pagrindinių kraštutinės dešinės Danijos liaudies partijos reikalavimų nesenai vykusiuose derybose dėl naujosios valdančios koalicijos šalyje formavimo.

Praėjusios savaitės pabaigoje nesėkmingai pasibaigus deryboms centro dešinės Liberalioji partija savarankiškai suformavo vyriausybę. Tačiau liberalai turi Danijos parlamente tik 34 vietas iš 179. Būtent todėl jie labai priklauso nuo Danijos liaudies partijos, kai nori patvirtinti inicijuojamus įstatymus.

Danijos liaudies partija nori apriboti migraciją ir siekia referendumo dėl šalies narystės ES. 2011 m. Danija buvo trumpam įvedusi pasienio kontrolę Vokietijos pasienyje.

Tuomet Danijos pasieniečiai tikrino tik automobilius, o pasų kontrolės nebuvo. Tačiau ES apskundė šį Danijos sprendimą, pažymi žinių agentūra „Reuters“.

Šaltinis: reuters.com


83% Плюс 83% Plus
17% Минус 17% Minus
5   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают