Amerikiečių politologas: Rusijos aktyvų areštas pagreitins dolerio krachą

Sarmatas.lt
+ 5 - 0
Автор: Sarmatas.lt
Источник: http://www.sarmatas.lt/06/amerikieciu-politologas-rusijos-ak...
7533-07-01 (2015 г.), читали 2564
0

Žinomo amerikiečių politiko Rono Polo nuomone, agresyvūs JAV ir Europos Sąjungos veiksmai Rusijos atžvilgiu gali patraukti paskui save labai negatyvias pasekmes Vakarų šalims.

Ronas Polas mano, jog rusų valstybinių aktyvų užšaldymas Belgijoje ir Prancūzijoje – tai kur kas labiau verti dėmesio įvykiai ilgalaikėje perspektyvoje, nei derybos su Graikija ir Jungtinių Valstijų FRS posėdis, įvykęs pereitą savaitę:

Visa tai vyksta pakankamai įdomiu laikotarpiu, kai Graikijos krizė Europoje, panašu, pasiekė persilaužimo tašką, ir Graikija, tikėtina, atsisakiusi nuo pozicijų suartinimo su ES, pradės flirtuoti su Rusija, kad pastaroji ištrauktų ją iš bėdos.

Ir po neseniai paskelbto TVF pažado apie pilną ir besąlygišką Ukrainos palaikymą tapo aišku, jog TVF ir kitos stambios įstaigos – tai ne aklos techninės organizacijos, o greičiau jau, pilnai kontroliuojami liokajai Vašingtono užsienio politikoje.

reklama

Jungtinių Valstijų vyriausybė desperatiškai kabinasi už vienpoliario pasaulio sąvokos, kuriame jos (JAV) nustato tarptautinių santykių ir piniginės-kredito politikos kryptį, tuomet, kai priklausomos šalys nuolankiai vykdo jų instrukcijas.

Tačiau pasaulinė tvarka nėra vienpoliarė, apie ką tvirtai primena Rusijos ir Kinijos egzistavimas. Daugelio dešimtmečių eigoje, Jungtinės Valstijos naudojosi privilegijomis kaip dolerio – pasaulinės rezervinės valiutos kūrėjos. Tai leido amerikiečiams gyventi ne pagal kišenę, importuojant reikalingas užsienio prekes ir mokant už jas kur kas mažiau vertingesniais doleriais. Tai ar verta stebėtis tuo, jog po 70 su trupučiu dolerio nuvertėjimo metų, likęs pasaulis sukyla prieš savo turtų perdavimą?

Europiečiai bandė sukurti savo konkurentą doleriui, tačiau pasekoje €uras griūva. JAV niekada nevertino ES kaip grėsmės sau, todėl, kad ES sukasi Vašingtono „orbitoje“. Rusija ir Kinija pačios savaime kelia doleriui kur kas didesnę realią grėsmę doleriui, kadangi jos turi resursų ir motyvaciją formuoti alternatyvią piniginę sistemą, pagrįsta aukso standartu. Tai tas, ko prisibijo JAV vyriausybė, ir todėl Obama su Vakarų sąjungininkais imasi šių, politiškai motyvuotų aktyvų nusavinimo, rizikuojant sukelti katastrofišką karą.

JAV vyriausybė žino, jog Rusija lengvai nepriims Vašingtono diktato, tačiau kaip ir anksčiau elgiasi kaip kaprizingas vaikas, kai Rusija demonstruoja savo suverenitetą. Šalis, kuri nešliaužioja po Vašingtono kojomis, turi būti nubausta ekonominėmis sankcijomis, aktyvų užšaldymu pasaulinėse finansų rinkose ir, galiausiai, atimant Rusijos valstybės aktyvus užsienyje.

Iki šiol Rusijos reakcija buvo neįtikėtinai santūri, tačiau tai negali tęstis amžinai. Tolimesnis ekonominis spaudimas iš Vakarų pusės pilnai gali paskui save patraukti rusų-kinų piniginės sistemos sukūrimą, kas galutinėje pasekoje nuvers dolerį.

Šio, visiškai nereikalingo pasityčiojimo iš Vašingtono pusės galutinis rezultatas pagreitins tai, ko Jungtinės Valstijos bijo labiau už viską: pasaulio piniginės sistemos atsiradimą, kurioje JAV neturi balso teisės ir kuri pavers dolerį antraeile valiuta.

ronpaulinstitute.org


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
5   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают