Nesant Rusijos įsiveržimo, kyla nerimas Europos sostinėse

Sarmatas.lt
+ 16 - 8
Автор: Sarmatas.lt
Источник: http://www.sarmatas.lt/06/nesant-rusijos-isiverzimo-kyla-ner...
7533-06-21 (2015 г.), читали 3582
0


15min.lt nuotraukoje - rusų okupantas treniruojasi spardyti Lietuvos pensininkes

Pastaruoju metu įtampa apie Baltijos šalis ir Lenkiją pasiekė apogėjų, ypač kai tampa aišku, jog Rusija neturi jokių planų užgrobti šių valstybių. Visus pereitus metus Lenkija, Latvija, Lietuva ir Estija primygtinai įspėdavo apie įsiveržimą iš Rusijos pusės ir bandė įtikinti visą pasaulį apie būtinybę imtis ryžtingų priemonių, siekiant sutrukdyti Vladimiro Putino kėslams atkurti Tarybų Sąjungą, – šįkart nuo Vladivostoko iki Johanesburgo (Pietų Afrika).

Tačiau, nežiūrint į daugkartinius įspėjimus apie neišvengiamą grėsmę, Rusija nerodo jokių įsiveržimo požymių ir net kalbama, jog dabar ji turi kur kas svarbesnių reikalų. Pereitą savaitę Putinas savo interviu italų laikraščiui Il Corriere della Sera pareiškė, jog Rusijos planai pulti NATO valstybes – tai „ kvailas bepročio sapnas“.

reklama

Rusijos planuojamo įsiveržimo į Varšuvą, Ryga ir Taliną nebuvimas, tapo didžiausiu smūgiu Lietuvos prezidentei Daliai Grybauskaitei, kuri garsiau už kitus šaukė apie šią grėsmę ir net kurį laiką bandė išlaikyti savo šalį panikoje. O šiais metais vyriausybė Vilniuje, neišvengiamo įsiveržimo grėsmės akivaizdoje net išleido 100-puslapių visuomeninę-informacinę brošiūrėlę pavadintą „Ką turime žinoti apie pasirengimą ekstremaliosioms situacijoms ir karo metui“, su informacija gyventojams, ką daryti esant užpuolimui iš Rusijos pusės. Knygelėje yra tokie skyriai, kaip „Pilietinio pasipriešinimo istorija“ ir „kaip veikti mūšio sąlygomis“.

Juozas Olekas, gynybos ministras papasakojo, jog greitu laiku šalis savo piliečiams išleis rekomendacijas, ką daryti nesant rusų įsiveržimo, o taip pat kitą brošiūrą – „Ką daryti eilinėje ar taikioje situacijoje“, kurioje šalies gyventojai bus rengiami tam, kaip elgtis tais atvejais, kai rusai neįvykdo iš jų laukiamų grėsmių.

Iš naujojo leidinio lietuviai sužinos, kaip jiems susitaikyti su tuo, kad jų šalis nekelia ypatingo intereso rusams, o taip pat masę kitokios informacijos apie Rusiją, kad nukreipti jų dėmesį nuo vidinių šalies problemų.

Varšuvoje, kur priešiškumas Rusijai auga tuo labiau, kuo daugiau realizuojama valstybės padidinto informuotumo programa, Lenkijos vyriausybės atstovas, pageidavęs išlikti nežinomu pareiškė::

reklama

Rusija įsiveržė į Ukrainą ne mažiau 47 kartų per pastaruosius 12 mėnesių. Mes nežinome kodėl jie pradeda įsiveržimus, o vėliau atsitraukia, o dar vėliau vėl pradeda puolimą, tačiau mes žinome, kad tokie dalykai vyksta , nes įdėmiais stebime situaciją per Twitter ir Facebook, ir tai patvirtina Arsenijaus Jaceniuko žodžius. Ir mes jau pasiruošę tam, jog anksčiau ar vėliau prieis ir mūsų eilė – bent jau mūsų šalis savo piliečius pastoviai perspėja ištisus metus. Todėl idėja, jog rusų kariuomenė nepaliks gimtųjų teritorijų ribų, po tokių įspėjimų ir užtikrinimų – tai bloga naujiena. Jeigu jie nepradės puolimo, tai žmonės pagalvos, jog juos apgavo, kad atitraukti jų dėmesį nuo vidinių Lenkijos problemų, o tai gali grėsti katastrofiškomis pasekmėmis mūsų nacijai“.

Vašingtone taip pat nerimaujama dėl puolimo iš Rusijos pusės požymių nebuvimo, o JAV valstybės Departamento spaudos sekretorius labai susirūpinęs: „mes įsitikinę, jog rusai nori atkurti Tarybų Sąjungą. Apie tai visai neseniai pareiškė mūsų prezidentas ir mes neturime jokių priežasčių juo netikėti. Prieš tai, kaip patekti į Johanesburgą, jų pirmuoju atvykimo tikslu, neabejotinai, turi tapti Pabaltijis, o vėliau Lenkija. Tai kodėl gi jie nepuola? Mums tai išlieka mįsle, tačiau mes ir toliau bendradarbiaujame su savo sąjungininkais, kad žmonės ir toliau bijotų ir suvoktų pakibusią virš jų grėsmę, ir aš laikau svarbiu tą faktą, jog net įsiveržimo nebuvimą galima laikyti jų toliau besitęsiančia agresija“.

Pereitą savaitę dar buvo likę vilčių, jog įvyks įsiveržimas, kai du britų KOP naikintuvai „Taifun“, bazuojami Estijoje, perėmė du rusų karo lėktuvus virš Baltijos jūros. Tačiau šios viltys žlugo, kai specialistai išstudijavo vietovės žemėlapį ir pastebėjo, jog Rusija randasi kur kas arčiau Baltijos jūros nei Didžioji Britanija.

theblogmire.com


66% Плюс 66% Plus
34% Минус 34% Minus
16   8
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают