Europa smogia dvigubą smūgį Putino Rusijai

Sarmatas.lt
+ 2 - 0
Автор: Sarmatas.lt
Источник: http://www.sarmatas.lt/06/europa-smogia-dviguba-smugi-putino...
7533-06-19 (2015 г.), читали 2614
0

LDiena.lt: trumpai užbėgant už akių, kaip visada, vakaroidų mėgstamai patetikai - "va dabar tai bus!" reikia pažymėti, kad Rusija nepripažino ir nepripažins šios antvalstybinio teismo nutarties.

O bandymą priversti Rusijos Federaciją paklūsti "iubermenšų" juridinės įstaigos, veikiančios Hagos miestelyje, togomis ir perukais pasipuošusių mafijozių valiai - pati Rusija grakščiu KGBistišku stiliumi panaudos kaip pretekstą pakeisti savo Konstituciją, kurioje įrašyta, kad "tarptautinė teisė yra aukštesnė už nacionalinę teisę" (kaip beje, ir mūsų atveju). Tokiu būdu Rusija laimėtų labai svarbų mūšį už dalies savo suvereniteto susigrąžinimą.

Panašiai buvo JAV suorganizuoto "Magnickio sąrašo" atveju, kai atsakydama į juridinį spaudimą, Rusija vietoj nuolankumo skėlė kur kas stipresnį atsakomąjį smūgį - priėmė iš užsienio finansuojamų nevyriausybinių organizacijų kontrolės įstatymą ir nutraukė vaikų pardavimo užsieniečiams verslą.
---

reklama


Rusijos Federacijos vadovas Vladimiras Putinas ir judėjų mafijos patikėtinis, Rotšildų statytinis Rusijoje, liberalų bei penktakolonių ikona - recidyvistas Michailas Chodorkovskis

Praėjo daugiau nei dešimt metų nuo to laiko, kai Rusija atėmė naftos giganto „Jukos“ nuosavybę. Tačiau dabar šios jau nebeegzistuojančios kompanijos akcininkai gali iš širdies papiktdžiugauti, kadangi trečiadienį Belgijos teismas nusprendė areštuoti rusų aktyvus 1,6 milijardo €urų sumai.

Minėtas sprendimas tapo pirmu pačios ilgiausios arbitražo bylos istorijoje vaisiumi. Buvę „Jukos“ akcininkai laimėjo 50 milijardų dolerių bylą prieš Rusiją. Tarptautinis arbitražo teismas Hagoje nustatė, jog „Jukos“ likvidacija prasidėjusi 2003-iaisiais, iš esmės turėjo politinį pamatą. Teismas pareiškė, jog Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir kiti aukšti vadovai mokesčių preteksto pagrindu atėmė pas „Jukos“ jos aktyvus, o taip pat įmetė už grotų jos tuometinį vadovą Michailą Chodorkovskį, padarius visa tai tam, kad sustiprinti kitas energetines kompanijas, kurias valdė draugaujantys su Kremliumi oligarchai. Chodorkovskį paleido 2013-ųjų pabaigoje, kai jis beveik 10 metų jau buvo praleidęs kalėjime, be to, dalį bausmės Sibire.

reklama

Antru smūgiu šią neeilinę Maskvai dieną tapo tai, jog Europos Sąjunga įveikusi vidinius nesutarimus pratęsė ekonomines sankcijas prieš Rusiją iki sekančių metų sausio pabaigos, tikėdamasi išlaikyti spaudimą Kremliui, kuris toliau destabilizuoja situaciją Ukrainos rytuose.

Dvigubas smūgis teisinėje ir ekonominėje srityse pabrėžia didėjančią Maskvos izoliaciją, kuri ir toliau palaiko prorusiškus sukilėlius Ukrainos rytuose ir pažeidžia tarptautinės teisės normas. Sankcijų pratęsimas tapo ženklu to, jog Rusijos bandymai pasėti nesutarimus tarp europietiškų šalių, ypač perviliojant į savo pusę Vengriją ir Graikiją, patyrė nesėkmę.

Daugelis dalykų iš belgiškojo teismo nutarties lieka neaiškūs. Rusijos masinės informacijos priemonės trečiadienį pranešė, jog teismas nurodė uždėti areštą kai kuriai nediplomatinei Rusijos nuosavybei. Belgijos ir Rusijos pasiuntinybės Vašingtone nieko neatsakė į prašymą pateikti savus komentarus. Buvusių „Jukos“ akcininkų atstovai savo komentarų nepateikė taip pat.

Jeigu pirmieji pranešimai atitinka tikrovę, tai reiškia, jog Belgijos justicija galingu smūgiu baudžia Maskvą už arbitražo Hagoje sprendimo nevykdymą ir atsisakymą išmokėti pinigus. Pas buvusius „Jukos“ akcininkus neliko kitos išeities, kaip tik kreiptis į įvairių šalių teismus su tikslu konfiskuoti Rusų valstybinius aktyvus ten, kur tai įmanoma. Pranešama, jog kompanija GML Ltd, atstovaujanti buvusius „Jukos“ akcijų savininkus, vykdo analogiškus teisinius veiksmus kitose šalyse, tame tarpe, JAV, Britanijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje ir Nyderlanduose.

anonymouse.org


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
2   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают