Kodėl Rusijoje "viskas blogiau negu blogai", bet patys rusai niekaip to nesupranta...

Laurynas Ragelskis
+ 13 - 0
Автор: Laurynas Ragelskis
Источник: http://ragelskis.lt...
7533-06-18 (2015 г.), читали 3276
0

Gerbiamas Kipras Valentis feisbuke uždavė man klausimą:

Sveikas, kaip vertint čia tuos jo pateikiamus skaičius?

<..> Rusijos ekonomika sudaro 1 procentą Amerikos ekonomikos., t.y. prilygsta Niujorko BVP. Tai griūvanti blogio imperija. Vakarai bijo Rusijos subyrėjimo, kuris ne už kalnų: 


Straipsnis, kurį su mazochistiniu pasimėgavimu komentuoja šio video autorius
http://ehorussia.com/new/node/8770

Atsakymas:

BVP skaičiuojamas pagal popierinių pinigų masės kiekį. Tai yra, nepadidinus gamybos, bet vien tik pakėlus kainą - iš karto padidėja ir BVP.

JAV jurisdikcijoje veikia globali birža. Visa jos spekuliacinė apyvarta įskaičiuojama į BVP.

Visa draudimo rinka - taip pat "generuoja BVP" skaičiuką. Praktiškai visos paskolos yra draudžiamos: vadinasi, bet kokia skola - asmens, įmonės ar valstybės - irgi augina BVP. Maža to, apdraudžiamas ir pats paskolų draudimas.

reklama

Paskolos perskolinamos, akcijos įkeičiamos... Ir vėl - kiekvienas sandoris įskaičiuojamas į bendrą BVP. Tokiu būdu ir susidaro tas atrodytų milžiniškas JAV "bendrojo vidaus produkto" skaičius, lyginant su kitomis, mažiau popierinių spekuliacijų atliekančiomis valstybėmis.

Apie realią ekonomikos padėtį BVP skaičius pasako labai mažai.

Vieninteliai skaičiai, kurie mano nuomone yra prasmingi, vertinant tos ar kitos šalies ekonomiką - jos dirbančiųjų skaičius, pramonės šakų struktūra, pagaminamos produkcijos kiekis.

Pagal tai - Kinija jau seniai pasaulio ekonomika Nr. 1. Kurioje vietoje būtų Rusija - sunku spręsti, bet tikrai dešimtuke.

O laidojančių Rusiją rusų - tiek penktakolonių, tiek iuberpocreotų, tiek liberazmo užzombintomis smegenimis - yra pakankamai daug, kad savo "vsio propalo - viskas žuvo" isterika internete sudarytų matomą informacijos bloką, iš kurio paskui "minčių perlus" semia tiek mūsiškiai, tiek ir kiti vakaroidiniai rusofobai bei profesionalūs propagandistai.


Tiesiog miega ir sapnuoja...

Kalbos kad "viskas blogai", "nieko nebeįmanoma pakeisti", "mes žuvę" ir taip toliau - yra pats tipiškiausias ir ko gero, seniausias informacinio karo ginklas. Jeigu panikos priešų gretose ir nepavyksta sukelti, tačiau tinkamai panaudojus ir pasiekus tam tikrą koncentraciją galima labai smarkiai kirsti per įtaigesnių piliečių emocinę būseną. Pagrindinis tikslas - įvaryti priešą į kaip galima labiau pasyvią būseną, tuo tarpu pačiam atvirkščiai - imtis prieš jį aktyvių veiksmų.

Ir visiškai nesvarbu, ar yra toje profesionalių panikierių informacijoje yra bent dalis teisybės (o jos turi būti, kad kartu su ja galima būtų prakišti ir melą) - esmė tame, kad tokia informacija VISADA apeliuoja išskirtinai į emocijas ir NIEKADA nepasiūlo problemų sprendimo būdo (nesvarbu kokio).

Nes racionali informacijos analizė gali išryškinti visą propagandos faktorių, o sprendimo paieškos gali duoti visiškai atvirkštinį variantą - vistoj pasyvaus susitaikymo su aplinkybėmis, "auka" gali kaip tik susikoncentruoti ir sėkmingai išspręsti ne tik menamas, bet ir esamas problemas.

Nepasiduokime, durnintojų manipuliacijoms.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
13   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают