Maskva gali išduoti sužeistą savanorį Latvijos teisėtvarkai

Sarmatas.lt
+ 2 - 0
Автор: Sarmatas.lt
Источник: http://www.sarmatas.lt/06/maskva-gali-isduoti-suzeista-savan...
7533-06-17 (2015 г.), читали 1695
0

LDiena.lt: noriu nuraminti skambių antraščių mėgėjus ir lietuvakalbius ukropatriotus - šaltinis, kurį nurodo mūsų brolių latviešų oficiozas yra proukriškas chuntistinis "informacinis" portalas Inforesist.org. Lia info Lia rezistans, škia... Taip kad aš asmeniškai netikiu nė vienu žemiau parašytu žodžiu ir vertinu šią latviešų republikaciją kaip pigų Latvijos rusų gąsdinimą.
---

Sužeistas mūšiuose su ukrainiečių kariuomene savanoris Viačeslavas Visockis gali būti netrukus išsiųstas iš Rusijos į Latviją. Nežiūrint į tai, jog tėvynėje prieš savanorį iškelta baudžiamoji byla pagal straipsnį „Terorizmas“, Rusijos FMS (Federalinė migracijos tarnyba) nerado pagrindo jo tolimesniam buvimui Rusijoje, rašo vesti.lv

reklama

Sukilėlis iš Latvijos, besigydęs Rusijoje po gauto Donbase sužeidimo, gali būti išduotas Latvijos valdžiai. Kaip rašo leidinys vesti.lv, Viačeslavas Visockis pravarde Sedoj (žilas) kariavo bataliono „Zaria“ sudėtyje. Buvo sužeistas į plautį ir ranką, po ko sugebėjo patekti į Maskvą, kur buvo gydomas.

Kaip leidiniui pranešė latvių politinis veikėjas Vladimiras Lindermanas, prieš Visockį tėvynėje iškeltos dvi baudžiamosios bylos, pagal kurių kaltinimus jam gresia įkalinimas iki 10 metų.

„Latvijos saugumo Policija iškėlė prieš jį ir dar du latvių savanorius baudžiamąsias bylas. Dalyvavimas Lugansko sukilime buvo prilygintas „terorizmui“. Bausme – iki 10 metų laisvės atėmimo. Tam atvejui, jei šis kaltinimas sugriūtų, Latvijos valdžia apsidraudė: priėmė pataisas įstatymui, pagal kurias bet kokia pagalba Donbaso sukilėliams vertinama, kaip nusikaltimas. Bausmė tokia pati – iki 10 metų kalinimo“, – pareiškė Lindermanas.

„Jokių faktų ar įtikinamų įrodymų, o taip pat dokumentų, patvirtinančių galimą persekiojimą Latvijos teritorijoje pareiškėjas nepateikė. Visi pareiškėjo nuogąstavimai dėl būsimo persekiojimo iš Latvijos pusės, jei jis grįžtų į tėvynę yra išsigalvoti“, – sakoma Rusijos FMS ataskaitoje į Visockio užklausą.

Tačiau, kaip pažymi Vladimiras Lindermanas, situacija latvių savanoriui gali susiklostyti dar blogiau.

„Nežiūrint į tai, kad jis Latvijos pilietis, jį gali išduoti Ukrainai. Precendentas jau yra: prieš keletą mėnesių Latvija išdavė Jungtinėms Valstijoms savo pilietį Denisą Čalovskį, amerikiečių apkaltintą hakeriška veikla“, – pakomentavo situaciją politikas.

vesti.lv


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
2   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают