Keista mintis 527: apie keiksmus ir pasiuntimus

Anonimusas
+ 1 - 1
Автор: Herta Matulionytė-Burbienė
Источник: https://plus.google.com/u/0/108218536359193221972...
7533-06-10 (2015 г.), читали 2553
1

Keiksmai ir visokie ten pasiuntimai dalykas nemalonus, bet, kai geriau pagalvoji - juose gali būt nemažai tiesos. Tam tikra prasme, žinoma.

Pvz, kas nors nužvelgė niekinančiu žvilgsniu ir mestelėjo:

- Esi tuščia vieta!

Neverta įsižeisti. Galima ramiai paaiškinti, kad tokia yra mūsų visų fizinė realybė. Nes sudaryti mes iš atomų, kurių branduoliai mažyčiai, o elektronai nuo branduolio stipriai nutolę. Vienžo, pagrindinė atomo dalis yra tuštuma. Teoriškai, jei ne kokios tai sąveikų jėgos, galėtumėm eit kiaurai sienas ir nei sienų nei mūsų dalelės nesusidurtų (ar susidurtų labai retai).

reklama

Vienžo, viskas normaliai su tuo išvadinimu tuščia vieta.

Toliau - jei iš jūsų kažkas žada palikti "šlapią vietą", tai galima ramiai paaiškinti, jog ir taip esam "šlapios vietos", nes mūsų organizmas 60-70 procentų iš vandens.

Jei jūsų oponentas dar nenurimo ir išvadino jus parazitu, reiktų pasiteiraut, ar bakterijas jis laiko parazitais? Jei taip, tada viskas normaliai - mūsų kūne bakterijų kur kas daugiau, nei ląstelių. Sako, kad santykiu 10:1. Tad, jei išvadins kokia bakterija, tai beveik nesuklys.

Apšaukė beždžione? Visai nedidelė klaida, nes, pvz, mūsų bei mums giminiškų primatų šimpanzių ir bonobo genai sutampa ~98%.

Išvadino kiaule? Šiaip tai genetiškai kiaulė išties labai artima žmogui. Kiaulės netgi serga  Alzheimerio ir Parkinsono ligomis. Negi verta pradėti piktintis dėl kažkokių niekingų kažkiek tai (gal tik kelių) procentų skirtumų genome? Nebūkim smulkmeniški. Tuo labiau, kad oponentas lygiai tokia pat giminė kiaulytei, o gal net truputį artimesnis.

Ir t.t. ir t.t. - vienžo, jei jūs mąstysite visiškai racionaliai ir ramiai paaiškinsite ant jūsų šaukiančiam asmeniui, kad jis visiškai teisus, nes... galbūt jį ištiks isterija, priepuolio metu nukris ant grindų ir susitrenks galvą.

Bet tai ir nebaisu, nes - kaip žinia - toj galvoj tuštuma.


50% Плюс 50% Plus
50% Минус 50% Minus
1   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 1

1. Ditė 0 0
2018-02-26 08:05:57

FAIN

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают