Lietuva: ispanų dėstytojui uždrausta rašyti Feisbuke apie Ukrainą

Šauksmas.lt
+ 2 - 0
Автор: Šauksmas.lt
Источник: http://sauksmas.lt/lietuva-ispanu-destytojui-uzdrausta-rasyt...
7533-06-09 (2015 г.), читали 2977
0

Kovo mėn. Lietuvos specialiosios tarnybos visoje šalyje atliko operaciją prieš blogerius ir aktyvistus interneto tinkle, kuriuos kaltina prorusiška propaganda. Viena iš aukų tapo ispanų akademikas ir dėstytojas Josep Miguel Puertas Salas, kuris 5 metus gyvena ir dirba Lietuvoje.

Pernai akademikas sukūrė Feisbuko (angl. Facebook) grupę tam, kad teikti informaciją, kurią sunku rasti Vakarų žiniasklaidoje. Grupėje buvo 8 tūkstančiai skaitytojų, bet Lietuvos valdžia privertė jį grupę pašalinti.

Jis turėjo uždaryti savo puslapį Feisbuk tinkle dėl to, kad pateikdavo informaciją apie Ukrainą bei Lietuvą.

reklama

Ir dabar jam dėl to gręsia darbo praradimas. Pats Josep Miguel Puertas Salas vertina šiuos veiksmus kaip išpuolį prieš žodžio laisvę.

Labai gaila, kad šalis, kuri pretenduoja būti demokratinę, kurioje vertinamos europietiškos vertybės, pabaigė tuo, kad elgiasi tokiu būdu, persekiuoja politinius priešininkus, įeinant į privačias patalpas, išimant kompiuterius, grasinant aktyvistams ir diskriminuojant juos. Tai daroma ne tik mano atžvilgiu, bet ir daugumos lietuvių atžvilgiu, jiems ne tik grasindavo, bet ir atleido iš darbo, tame tarpe ir aukštųjų mokyklų dėstytojus, vidurinių mokyklų mokytojus, dėl ju „prorusiško“ aktyvumo.

Nesu „prorusiškas“, neturiu nieko bendro su Rusija, esu laisvas žmogus, analizuojantis informaciją. Mano pirminis informacijos šaltinis – BBC, ir aš laikau save žmogumi mėgstančiu skaityti. Taip pat aš gaunu informacijos iš savo draugų užsienyje, kurie gyvena Ukrainoje. Turiu draugų, kurie gyvena ir dirba Ukrainoje. Dauguma jų yra užsieniečiai, jie suteikia man informaciją, kurią aš pateikiu Feisbuko tinkle.

Tas kas vyksta Lietuvoje – tai gėda.


100% Плюс 100% Plus
0% Минус 0% Minus
2   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают