Intymios gėdos nebuvimas - šizofrenijos požymis

Anonimusas
+ 16 - 1
Автор: Irina Medvedeva
Источник: http://ldiena.lt...
7533-06-06 (2015 г.), читали 6849
0


"Pasenusios" dorovės atsisakymas ir "santykių liberalizavimas" - neišvengiamas žlungančios visuomenės atributas.
Iliustracijoje - antikinės saturnalijos, kurių "tradiciją" perėmė "progresyvieji Vakarai", paskyrę joms šv. Valentino dieną

"Mes gyvename visuomenėje, kurioje grubūs psichiatriniai simptomai, būtent tie simptomai, kurie priklauso tikrąjai psichiatrijai, pateikiami kaip mados ir elgesio etalonai," - sako Irina Medvedeva, Visuomeninio demografinio saugumo instituto direktorė.

Psichiatriniai pažeidimai veda prie dorovės naikinimo, o doroviniai sutrikimai būtinai sąlygoja psichines deformacijas.

Medvedevos įsitikinimu vykdomas dirbtinis rusų tautos psichikos deformavimas, ypatingai tai liečia jaunąją kartą ir netgi vaikus. Kartais tai vadinama "lytiniu švietimu" (vienas iš etaloninių tokio "švietimo" pavyzdžių - čia), kartais pateikiama kaip nors kitaip, bet, kaip taisyklė, visokiausia bjaurastis, nuodas žmogaus psichikai, pateikiamas labai gražiame "humanistiškame" įpakavime.

reklama

"Atkreipkite dėmesį, - kalba psichiatrė, - dabar aktyviai propaguojamas nevalyvumas: nešvarūs riebaluoti plaukai, suplyšusios kojimės, suplėšyti džinsai, skirtingų ilgių marškinių ar palto skvernai arba užsagstytos ne tos sagos. Psichiatrijos klinikose žino, kad ligos istorijoje yra tokia grafa - ligonio tvarkingumas. Jeigu ligonis netvarkingas, tai rodo labai sunkų psichikos sutrikimą. Kada žmogus pastoviai nešioja kiauras kojines, neplauna plaukų, arba neteisingai užsisagsto marškinius - tai yra psichiatrinis simtomas, kuris šiandien, deja, egzistuoja kaip jaunimo mada.

Arba paimkime daugumą veiksmo filmų ir trilerių herojų - tai super stiprūs žmonės, kurie sprendžia savo problemas, griaudami ir naikindami viską gyvą ir negyvą, kas pasipainioja po jų kojomis. Tas efektas psichiatrijoje vadinamas hipoidine šizofrenija, kurioje derinasi jaunuoliškas patologinis žiaurumas su patologiniu širdies atbukimu, tai yra su patologiniu bejausmiškumu.", - pastebi Medvedeva.

Kita žmonių savybė - perdėtas racionalumas, kuris šiandien vadinamas pragmatizmu. Tai taip pat šizofrenijos požymis. Žmonės dažnai galvoja, kad šizofrenikai iracionalūs. Tai - netiesa.

Šizofrenikai perdėtai racionalūs, bet tuo pačiu yra bejausmiai. Būtent tokiais - "mažiau emocijų, daugiau pragmatizmo" - ir ragina būti šiuolaikinis jaunimą naujos mados ideologai, bet tai yra labai sunkus psichiatrinis simtomas.

O kas tai yra intymios gėdos praradimas pagal psichiatrus? I.Matvejevos nuomone:

"Tai ne tik piršimas įvairaus plauko iškrypimų, bet ir seksopatologinių nukrypimų populiarizavimas. O seksopatologija - dalis psichopatologijos.

Bet baisiausi intymios gėdos griovime yra tai, kad, pasakojant jaunimui apie saugų seksą, jie stumiami patenkinti seksualinį interesą, tuo pažeminant šeimyninių-santuokinių santykių vertę, o jie ir yra pagrindinis normalios psichikos statybos elementas. Jų trūkstant neišvengiami įvairūs pažeidimai, pakankamai skausmingi psichikai. Tai veda į visos visuomenės protinę degradaciją."


94% Плюс 94% Plus
6% Минус 6% Minus
16   1
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают