Rusija nemėgsta „žalių popierėlių“, bet nemato jiems alternatyvos

Anonimusas
+ 0 - 0
Автор: Kenetas Rapoza
Источник: http://www.sarmatas.lt/06/forbes-rusija-nemegsta-zaliu-popie...
7533-06-06 (2015 г.), читали 2423
0

LDiena.lt: du variantai:

Pirmas, mažiau tikėtinas: tie kas rašo "Forbsui" nesupranta Rusijos šiuo metu vykdomos finansinės politikos, kai visa ekonomika nuo dolerinių kreditų, gautų iš užsienio kreditorių, yra perkeliama ant tų pačių dolerinių kreditų, kuriais Rusijos verslą dabar lengvatinėmis sąlygomis perkredituoja RF Centrinis bankas (būtent tam Rusija ir supirkinėja žaliąją masę - kad perimtų kreditų valdymą iš "užsienio investuotojų" į savo rankas).

Antras, labiau tikėtinas - globalioji vakaroidinė spauda leidžia dūmų uždangą plaudama smegenis savo skaitytojams ir tuo pačiu, eliminuodama masinę konkurenciją elitiniams klanams, kurie jau seniai padėjo kryžių ant dolerio ir intensyviai žaliąją masę konvertuoja į kitą turtą - juanius, auksą, žemę ir ... rublį, patys palengvindami Rusijai sąlygas išsipirkti savo sąlyginai privatų verslą.
---


Rusijos Federacijos prezidentas Vladimiras Vladimirovičius Putinas ir Centrinio banko vadovė Elvyra Nabiulina

Rusija ir kai kurios kitos šalys jau seniai pareiškia apie savo ketinimus atsisakyti dolerio kaip rezervinės valiutos. Tačiau toliau žodžių niekas nepajudėjo, rašo Forbes. Po rublio stabilizacijos, Rusijos Centrinis bankas nutarė veikti atsargiai ir ėmė vėl supirkinėti dolerius, nors vietoje to galėjo pirkti €urus ar auksą, pastebi leidinys.

reklama

Daugeliu atvejų viskas toli gražu nėra taip, kaip mums rodo per televizorių“, rašo Forbes. Dabar visi tik ir kalba apie tai, jog stambiausi bankai ruošiasi atsisakyti dolerio. „Tačiau, kai prieinama prie reikalo, tai doleris pasirodo ne ką blogesnis už auksą“, – rašo žurnalas.

Leidinys pažymi, jog akivaizdžiu pavyzdžiu pasitarnauja neseniai Rusijos Centrinio banko vykdyti amerikietiškos valiutos pirkimai. Forbes rašo, kad Rusijai tikrai yra už ką nemėgsti JAV. Amerika kaltina rusų valdžią už įsikišimą į Ukrainos reikalus, bando padaryti iš Rusijos valstybę-atstumtąją ir kaltina opozicijos lyderių žudymu.

Ir Vladimiras Putinas pilnai galėjo parodyti atsakydamas į visa tai, kiek JAV yra „nesvarbios“. Centrinis bankas galėjo supirkinėti €urus ar auksą vietoje dolerių. Tačiau nuo gegužės vidurio jis superka būtent amerikietišką valiutą, tuo pačiu, bendra supirkta suma viršijo jau 2 mlrd dolerių. Tokiais tempais, iki 2015-ųjų pabaigos ji pasieks 30 milijardų.

Tokiu būdu, Rusija papildo savo aukso-valiutos rezervą. Kuris šiuo metu sudaro 350 mlrd, iš kurių 48, 2 milijardo sudaro aukso atsargos. Žinoma tai susilpnina rublį, kuris per pastarąsias 4 savaites prarado 5 % savo vertės. Tačiau tai nesustabdo Rusijos perkant dolerius po to, kai jai teko išleisti didelę dalį savo rezervo rublio palaikymui, kritus naftos kainoms.

Forbes pastebi, kad Rusija, galimai, ne ypač patenkinta vienpoliu pasauliu, kuris yra palaikomas, tame tarpe ir doleriu, tačiau rusų Centrinis bankas visgi išlieka blaiviai mąstančiu žaidėju valiutų rinkose.

Kaip ir kitų šalių bankai su besivystančiomis ekonomikomis, kurie saugo trilijonus dolerių kaip rezervus, artimiausiu metu Rusija nesiruošia daryti radikalių veiksmų tam, kad atrasti pakaitalą „žaliesiems popierėliams“, – užbaigia leidinys.

forbes.com


50% Плюс 50% Plus
50% Минус 50% Minus
0   0
Pridėti naują straipsnį

Nori prisidėti? Dalinkis straipsniu arba rašyk savo!

Komentarai: 0

Отправить!

ВСЕ СТАТЬИВ ЛИТВЕВ МИРЕУ СОСЕДЕЙРАЗНОЕ






Sputnik.lt группа в Фейсбуке
Laisva informacija - laisvas žmogus!

ТОП статей

Reklama

Paveiksliukai


Video



Друзья'

Концепция Общественной Безопасности

Švieskis


Нас читают